Audytowanie firm spożywczych – GMP/GHP, HACCP, jakość – wymagania, komentarz, metodyka
- zapytaj o produkt
- poleć znajomemu
-
Zadzwoń i zamów telefonicznie
+48 735 975 932
Opis
mgr inż. Marek R. Zadernowski, ppłk lek. wet. mgr inż. Paweł Walęcik, kpt. lek. wet. Małgorzata Białłowicz, mjr lek. wet. mgr inż. Jacek Dybaś, mjr lek. wet. Janusz Stolarski, por. lek. wet. Magdalena Górecka
Dodatkowo w opracowaniu zaproponowano różne metody oceny poszczególnych zagadnień, tak by Czytelnik w oparciu o nie mógł skonstruować własną ankietę lub samodzielnie przeprowadzić ocenę zakładu, wykorzystując podany materiał.
Informacje przedstawione w niniejszej publikacji mogą służyć zarówno studentom i przedsiębiorcom spożywczym, jak i osobom związanym z przemysłem spożywczym w sposób pośredni (architekci, inżynierowie budowlani, konsultanci, audytorzy).
Budowa standardu
Ocena według katalogu wymagań
Katalog wymagań – lista kontrolna
Wymagania wstępne
Budynki i otoczenie zakładu
Przyjęcie surowców
Pomieszczenia magazynowania surowca
Produkcja
Produkt
Transport i logistyka
Magazynowanie produktów
Część socjalna
Higiena personelu
Mycie i dezynfekcja
Ścieki
Postępowanie z odpadami
System HACCP oraz elementy zarządzania jakością
Procedury i instrukcje
Szkolenia
Laboratorium zakładowe
Zwalczanie szkodników
Zarządzanie jakością
Procedury i instrukcje zarządzania jakością
Bioterroryzm
Komentarze do katalogu wymagań
Literatura