HACCP. Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 175,00 zł 175.00
Cena netto: 166,67 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Wydawca: ODDK
Kod produktu: 15197

Opis

Symbol: HAC814
Objętość: 200 str.
Format: A4
Wydanie: 2004
ISBN: 83-71879-59-8
 
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś – określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).
Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożenia na każdym etapie procesu technologicznego, przeprowadzić ich analizę, ustalić źródło i przyczyny zagrożeń, a także określić środki umożliwiające ich kontrolę, czyli procedury i instrukcje, oraz wyznaczyć punkty kontrolne i krytyczne punkty kontrolne w każdej piekarni. Niniejszy materiał jest prezentacją identyfikacji i analizy zagrożeń przedstawioną na przykładzie trzech produktów: pieczywa pszennego, mieszanego i żytniego. Winien być traktowany jako wzór, dzięki któremu w oparciu o własne instrukcje technologiczne (schematy blokowe procesu technologicznego) stworzyć można własną dokumentację.
 
Wstęp
  1. Pieczywo pszenne
  2. Pieczywo mieszane
  3. Pieczywo żytnie

Zapisz się do Newslettera
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl