Poradnik kelnera

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 36,00 zł 36.00
Cena netto: 34,29 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Wydawca: KaBe
Kod produktu: 14340

Opis

Wydanie pierwsze, 2011 r.
Format A5, s. 84
Okładka kartonowa, kolorowa
ISBN 978-83-62760-25-1

W książce zebrano wiadomości niezbędne do wykonywania zawodu kelnera.
Książka jest adresowana do osób pracujących lub zamierzających pracować w tym zawodzie. Może być też pomocna uczniom odpowiednich szkół zawodowych.

Spis treści:
1. Zasady obsługi klientów
1.1. Charakterystyczne cechy zawodu – kelner
1.2. Prezentacja kelnera
1.3. Organizacja pracy kelnera
1.4. Typologia klientów
2. Obsługa gości
2.1. Systemy obsługi
2.2. Metody obsługi
2.3. Przebieg obsługi
2.4. Zasady obsługi
2.5. Inkaso należności
2.6. Skargi i reklamacje
3. Wyposażenie zakładu gastronomicznego
3.1. Wyposażenie techniczne
3.2. Bielizna stołowa
3.3. Naczynia stołowe
3.4. Szkło
3.5. Sztućce
4. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości
4.1. Techniki nakrywania stołu bielizną stołową
4.2. Dekoracja
4.3. Nakrycie stołów
4.4. Pomocnik kelnerski
5. Przenoszenie tac i zastawy stołowej
6. Karty menu
7. Podawanie potraw
7.1. Śniadania
7.2. Przystawki
7.3. Zupy
7.4. Drugie dania
7.5. Desery
7.6. Napoje alkoholowe
7.7. Napoje bezalkoholowe
7.8. Serwis specjalny
8. Aspekty prawne pracy kelnera
8.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
8.2. Wymagania sanitarne
8.3. System HACCP
Słowniczek
Literatura

Zapisz się do Newslettera
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl